Financiële verantwoording 2018; RO bestuur dankbaar en verwonderd


    vrijdag 25 oktober 2019
Financiële verantwoording 2018; RO bestuur dankbaar en verwonderd

Bij de Reformatorische Omroep heerst grote dankbaarheid voor de behaalde resultaten over 2018. De omroep heeft onlangs de jaarcijfers over 2018 vastgesteld. Die laten na twee moeilijke jaren weer een mooi positief resultaat zien. We mochten 2018 afsluiten met een positief financieel resultaat van € 23.929 “We zijn dankbaar en verwonderd”, zo vat RO-voorzitter Ed Rijneveld de gevoelens van zijn team samen. 


Nadat in medio 2017 Rijneveld met enkele nieuwe bestuurders het roer van de RO overnam, brak er een intensieve periode aan. “Onze donateurs en verdere achterban hebben dat ook wel gemerkt. Toch bleven vrijwel alle donateurs ons steunen. We voelden ons in de achterliggende jaren, ondanks de personele en financiële perikelen, gesteund in hun gebed en giften.” Rijneveld vervolgt: “Het was zo makkelijk bij de pakken neer te zitten, nadat de RO eind 2017 met € 126.781 ‘in het rood ging’. Echter, we hebben veel tijd en geld geïnvesteerd en merken nu dat dit vruchten afwerpt. De financiële cijfers over 2018 tonen aan dat we ons huishoudboekje weer op orde hebben. De kijk- en luistercijfers laten ook een enorme groei in de belangstelling voor onze uitzendingen zien. De luistercijfers van radio 1 en 2 zijn verdrievoudigd naar 1,8 miljoen plays per maand.”


De RO heeft in de eerste helft van 2019 de database en programmering van haar RO Radio 2 kanaal volledig opnieuw geprogrammeerd. Op dit kanaal worden uitvoeringen van de 150 Psalmen en de 12 Gezangen uitgezonden. Deze herprogrammering blijkt gewaardeerd te worden.


Naast blijdschap overheerst vooral dankbaarheid. “We zijn de Heere zo ontzettend dankbaar. Waar hebben we dit aan te danken?”, zo vraagt Rijneveld zich hardop af. “Want naast blijdschap mag ook gerust ‘verwondering’ genoteerd worden. Bovendien, als we nu naar de tussentijdse resultaten over 2019 kijken, houden we deze positieve trend vast.”


De Reformatorische Omroep bestaat sinds 2006 en telt nu zo’n 11.500 donateurs, we zijn dankbaar dat daar elke maand nieuwe donateurs bij komen. De omroep zendt dagelijks via internet op twee radiokanalen uit. Tevens voegt de RO wekelijks nieuwe uitzendingen aan haar videokanaal toe.


Meer informatie kunt u hier vinden.


Recente berichten

Uitzending Goede Vrijdag Lees verder
maandag 6 april 2020 Uitzending Goede Vrijdag
Nieuwe serie Pastorale Vragen Lees verder
donderdag 2 april 2020 Nieuwe serie Pastorale Vragen
Extra uitzendingen 'Van Harte' Lees verder
donderdag 26 maart 2020 Extra uitzendingen 'Van Harte'