Actuele preek op zondag bij de RO


    vrijdag 13 maart 2020
Actuele preek op zondag bij de RO

Aanstaande zondag zendt de Reformatorische Omroep een live preek uit. Dominee E. van den Noort, van de Hervormde Kerk in Nijkerk, zal vanuit de studio spreken. Vanwege het Corona-virus worden veel kerkdiensten afgelast en wil de omroep graag voorzien in een actuele kerkdienst.


De Nederlandse overheid en het RIVM adviseren om bijeenkomsten van meer dan 100 mensen te annuleren. "We horen van diverse kerken uit onze achterban dat kerkdiensten afgezegd of voor een maximaal aantal mensen toegankelijk zijn," zo verklaart RO-voorzitter W.J. Rijneveld deze stap. "Voor veel mensen is het nu een stuk lastiger om een actuele preek, gericht op de zorgelijke omstandigheden van dit moment, te beluisteren. We willen graag door middel van onze internetradio dienstbaar zijn."

Afhankelijk van het verloop van de corona virusuitbraak overweegt de RO om voor de komende zondagen live preken of kerkdiensten uit te zenden. Hierover is men in gesprek met enkele predikanten en kerken die hieraan mee willen werken.

Aanstaande zondag zal de Nijkerkse predikant Van den Noort met enkele RO-vrijwilligers in de studio aanwezig zijn. De uitzending zal bestaan uit schriftlezing, gebed en prediking. De live uitzending is vanaf 10:00 uur op het radio 1 kanaal van de RO te beluisteren.


Recente berichten

Uitzending Goede Vrijdag Lees verder
maandag 6 april 2020 Uitzending Goede Vrijdag
Nieuwe serie Pastorale Vragen Lees verder
donderdag 2 april 2020 Nieuwe serie Pastorale Vragen
Extra uitzendingen 'Van Harte' Lees verder
donderdag 26 maart 2020 Extra uitzendingen 'Van Harte'