Urk feliciteert 75 jaar Israël

header afbeelding voor nieuwsartikel

Urk feliciteert 75 jaar Israël

dinsdag 9 mei 2023



De staat Israël bestaat op 14 mei precies 75 jaar. Het land Israël is natuurlijk al duizenden jaren oud. De laatste 2000 jaar was het grotendeels verlaten. De woestijn was dor en er woonden nauwelijks mensen. Tot 14 mei 1948: toen riep David Ben-Goerion de onafhankelijkheid uit van Israël.

Blijdschap na de gitzwarte bladzijde van de Holocaust. "Om in Israël een realist te kunnen zijn, moet je in wonderen geloven", aldus Ben-Goerion. Israël is anno 2023 een bloeiend land. Een thuis voor miljoenen Joden. En het land is een teken van hoop. Beloften die in de Bijbel geschreven staan, worden vervuld.

Om Israël te feliciteren met het 75-jarig bestaan is er op zaterdag 13 mei de speciale uitzending “Israël, van harte” vanuit het Kerkje aan de Zee op Urk. Vier het jubileum mee en doe het Beloofde Land de hartelijke felicitaties.

In de uitzending ontvangt presentator Riekelt Pasterkamp verrassende gasten. Er zijn beelden vanuit Israël. Er is muziek van Jaap Kramer, Jacob Schenk, Piet Baarssen, Willemijn en het Urker Mannenkwartet.

“Israël, van harte” is op zaterdag 13 mei 2023 om 20.00 uur te zien bij de Reformatorisch Omroep en via www.israelvanharte.nl Vier het mee!