Schenken


De RO is een zelfstandige omroep. De omroepen die u in Nederland op de gewone radio kunt ontvangen, worden betaald door de Nederlandse overheid. De RO ontvangt geen enkele euro subsidie en is geheel onafhankelijk. Dat geeft ons de mogelijkheid om door middel van muziek en programma’s het rijke Evangelie uit Gods Woord doorgeven. Dit belangrijke werk wordt geheel mogelijk gemaakt door donaties en giften!


Uw gift meer waard

Sinds december 2019 hebben we van de Belastingdienst onze ANBI-status teruggekregen. Hierdoor kunnen we van elke gegeven euro meer overhouden, maar ook voor u als donateur levert dit in de meeste gevallen een financieel voordeel op. Zijn alle giften volledig aftrekbaar? Niet altijd. We vertellen u graag hoe het werkt.

Gewone gift

Gewone giften die u aan ANBI-instellingen doet kunt u aftrekken van uw inkomstenbelasting, echter geldt er een aantal voorwaarden: 

  • Er geldt een drempelbedrag van 1% van uw drempelinkomen met een minimum van €60,-
  • Uw drempelinkomen bestaat uit uw inkomen, opgeteld met dat van uw eventuele partner
  • U mag niet meer dan 10% van uw drempelinkomen aftrekken

Extra donatie van €1,59 wordt €24!

Dat klinkt natuurlijk mooi en deze optie geldt voor de meeste mensen in Nederland. Als u een bedrag van de inkomstenbelasting aftrekt betekent dit dat u over dat bedrag geen belasting hoeft te betalen, wat respectievelijk 37.35% of 46% is. Dat is mooi! Uw donateurpakket aan de RO kostte u tot nu toe 36 euro per jaar. Als u dit naar het sponsorpakket verhoogt, betaalt de belastingdienst bijna het hele verschil!

Verhoog uw donateurpakket via dit formulier.

100% Belastingvrij schenken

Natuurlijk zijn alle voordeeltjes al mooi meegenomen, maar wist u dat er manier is om dit drempelbedrag te omzeilen en het hele bedrag af te trekken? Dat kan door een gewone gift om te zetten naar een periodieke gift. De voorwaarden daarvan zijn:

  • U gaat een onderhandse overeenkomst aan met de RO voor een periode van minstens 5 jaar
  • U legt daarin een bedrag per jaar vast
  • Dit bedrag mag in één keer of verdeeld over het jaar geschonken worden
  • U kunt op laten nemen dat uw gift stopt als uw inkomen daalt

Download hier het formulier van de Belastingdienst voor deze onderhandse overeenkomst. We helpen u graag deze in te vullen!


Nalaten

Niet iedereen is het gegeven om zijn of haar geld zomaar aan goede doelen te geven, maar hebben hun vermogen vastzitten in bezittingen of onroerend goed. Door middel van een schenking of nalatenschap aan de Reformatorische Omroep kunt u een belangrijk verschil maken in de toekomst van de omroep en het blijvend laten klinken van Gods Woord in Nederland en de hele wereld.

Goed geregeld

Het nalaten van de door God aan u toevertrouwde middelen is een persoonlijk en kwetsbaar onderwerp. In de wet staat wie uw erfgenamen zijn, maar door middel van het vastleggen van uw wensen in een testament (tegenwoordig: uiterste wil) kunt u zelf aangeven aan wie u wat wilt nalaten. Een testament legt u vast bij een notaris en is op elk moment te wijzigen.

U kunt overwegen om een goed doel op te nemen in uw testament. ANBI-stichtingen hoeven geen erfbelasting te betalen, dus het bedrag dat u nalaat komt in z'n geheel ten goede aan doel. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en hoe u de juiste keuzes kunt maken over hoe uw uw nalatenschap wilt verdelen.

Contact

Neem contact op met onze collega Petra van Dort voor een kennismakingsgesprek via 033-760 1500 of schenken@reformatorischeomroep.nl. Petra is Belastingconsulent en is gedreven in haar werk door haar overtuiging dat we als Christenen goed rentmeesterschap naar onze Heere af moeten kunnen leggen.

Stichting Reformatorische Omroep, gevestigd te Nijkerk
Melkrijder 20A
3861 SG Nijkerk

033-760 15 00
schenken@reformatorischeomroep.nl

KvK: 08174412
RSIN: 815425004
BTW: 815425004B01
IBAN: NL73 RABO 0119 1756 57