Het RO Nieuws is vernieuwd!

header afbeelding voor nieuwsartikel

Het RO Nieuws is vernieuwd!

zaterdag 6 mei 2023

Steeds vaker krijgen we van u als luisteraar te horen dat er moeite is met het radionieuws op de RO. We begrijpen dat heel goed, want steeds vaker gaat het in nieuwsberichten over thema’s waar wij als RO en u als luisteraar zich niet thuis bij voelen. Daarom zenden we vanaf deze week vernieuwde nieuwsbulletins uit! 

Filter
Er zullen geen berichten meer uitgezonden worden over sport, films, entertainment en erotiek. In plaats daarvan is er ruimte voor ander nieuws dat beter bij onze gezindte aansluit. We vinden het belangrijk dat jong en oud veilig naar de RO kan luisteren. Toch kunnen we niet voorkomen dat nieuws heftig of verdrietig kan zijn, omdat er in deze wereld een hoop leed is.

Uniek
Het nieuws dat speciaal voor ons wordt ingesproken is uniek! Het kost extra tijd om de nieuwsberichten uit te zoeken en in te spreken. Dat is een flinke kostenpost voor ons, maar we hebben toch gemeend dit op te pakken. In de afgelopen jaren hebben we veel opties en mogelijkheden onderzocht, maar het is toch storend als er na een mooie Psalm, lied of programma een nieuwsbulletin komt dat niet bij onze overtuiging past. 

Wilt u iets financieel bijdragen aan het aangepaste nieuws? Dat zouden wij enorm op prijs stellen!

www.ro.nl/doneer


De kleine lettertjes
Het aangepaste nieuws wordt niet door onszelf ingesproken, maar door Het Radionieuws. Een honderd procent garantie voor schoon nieuws kunnen we daarom niet bieden. Het kan voorkomen dat een onderwerp voorbij komt dat tegen de grenzen van ons filter aan schuurt of een bewoording die wij zelf niet zouden gebruiken. We zullen daarom steeds met onze aanbieder in gesprek blijven om het nieuws te verbeteren. Zij zullen gevoel moeten krijgen bij wat wenselijk is en wat niet.