RO start met nieuw kinderkanaal RO Radio 4

header afbeelding voor nieuwsartikel

RO start met nieuw kinderkanaal RO Radio 4

dinsdag 16 mei 2023

Bij de RO is er een nieuw radiokanaal “geboren”: RO Radio 4 is speciaal voor jongens en meiden tot en met 12 jaar. Elke dag wordt op het nieuwe kanaal verantwoorde muziek voor kinderen, met bijpassende programma’s, uitgezonden. 

De kinderprogramma’s van de RO zijn erg populair. De Verhalenhut is een van de best bekeken programma’s en de Kindertrein een van de best beluisterde
radioprogramma’s.

Goede bagage
De RO wil met haar nieuwe kanaal graag aansluiten op de vertrouwde Bijbelse basis die thuis in het gezin, doordeweeks op school en in de kerk wordt meegegeven. In de programma’s op dit nieuwe kanaal zal altijd duidelijk zijn waar het écht om draait in het leven. Iedere morgen starten we met een Bijbelverhaal. Wat ons betreft is er geen beter begin van de dag.’ Daarnaast kunnen de kinderen verspreid over de dag genieten van programma’s als de Verhalenhut (audioversie), luisterverhalen uit de boeken van Frinsel, het Driestarjournaal en diverse andere luisterboeken en verhalen. De RO blijft een muziekzender, ook voor de jongens en meiden van dit kanaal. Dus komt er een breed en afwisselend repertoire aan eenvoudige psalmen en kinderliedjes voorbij. Daarbij staan een verantwoorde inhoud en kwaliteit vooraan.

Uitbreiden
Het is de wens dat dit nieuwe kanaal nog verder zal uitbreiden. ‘We staan open voor samenwerking met andere organisaties die ons kanaal en onze techniek
willen gebruiken om hun programma’s voor jonge kinderen uit te zenden. Juist op deze jonge leeftijd is het ontzettend belangrijk om kinderen op Bijbelse basis te vormen en als het ware toe te rusten. Dat kunnen we als RO niet allemaal zelf en alleen. We hopen en bidden dat het nieuwe kanaal een beetje mag bijdragen aan de christelijke opvoeding van onze kinderen.