Advertorial: Uitgebreid muziekprogramma tijdens Familiedagen Gorinchem 2024

header afbeelding voor nieuwsartikel

Advertorial: Uitgebreid muziekprogramma tijdens Familiedagen Gorinchem 2024

dinsdag 8 oktober 2024

GORINCHEM – Tijdens de komende editie van Familiedagen op 29, 30 en 31 oktober (herfstvakantie) in Evenementenhal Gorinchem is er een uitgebreid muziekprogramma met verschillende musici, koren en ensembles. Het programma bestaat onder meer uit Gerwin van der Plaats, Hugo van der Meij, Tenira Sturm, Gert van Hoef, Martin Mans, de Urker Mans Formatie, het Christelijk Mannenkoor Ede en Take Five.

‘Er staat een fantastisch muziekprogramma waar we erg trots op zijn. We bieden muziek aan voor allerlei leeftijden. Het muziekprogramma is te volgen op het podium van Familiedagen en is voor iedereen toegankelijk. Naast dit programma staan op het evenement ook een aantal deelnemers op het gebied van muziek, zoals Content Orgels, Animato Music Productions en Stolk Orgels’, zegt Kelly Marijnissen namens Familiedagen Gorinchem.

Op het podium speelt onder meer Gerwin van der Plaats, hij is sinds augustus 2023 samen met collega Marco den Toom aangesteld als titulair organist van de Stichting Bovenkerk Kampen welke zich inzet voor de instandhouding van de Bovenkerk en haar beroemde orgels. Als veelzijdig musicus speelt en dirigeert Van der Plaats repertoire dat vele stijlen bestrijkt: van Bach tot de meest actuele (geestelijke) muziek van de twintigste eeuw. Tijdens Familiedagen horen bezoekers hem als solist, begeleider op orgel en vleugel en begeleidt hij de samenzang.

Andere namen uit het muziekprogramma zijn Hugo van der Meij, Tenira Sturm en Gert van Hoef. Van der Meij zal op het muziekpodium samen met Van Hoef piano- en orgelconcerten verzorgen en begeleidt hij Sturm. Zij geeft op Familiedagen in totaal vier optredens. Verder begeleidt Van Hoef op de dinsdagavond ook de samenzang.

Martin Mans is ook een grote naam die in actie komt op Familiedagen Gorinchem. Hij geeft per jaar gemiddeld 250 concerten in binnen- en buitenland. Op Familiedagen treedt hij op met zijn Urker Mans Formatie en begeleidt hij de samenzang. De Urker Mans Formatie is een groep van 13 zangstemmen. Hun repertoire bestaat uit een mix van het geestelijk lied, klassieke meesterwerken, spirituals en populaire arrangementen. Ze verzorgen op woensdag 30 oktober twee optredens.

Familiedagen is op dinsdag 29 oktober en woensdag 30 oktober van 12.00 tot 20.00 uur en op donderdag 31 oktober van 10.00 tot 18.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.familiedagen-gorinchem.nl.