Advertorial: Zomerkamp Mission Possible

header afbeelding voor nieuwsartikel

Advertorial: Zomerkamp Mission Possible

maandag 23 september 2024

De boze blik kijkt hard vanaf het scherm. De boosheid en onwil van Andrey is te voelen. Andrey is mee met het zomerkamp van Mission Possible. Al jarenlang neemt het Mission Possible uit Odessa de jeugd uit kansarme dorpen mee op kamp om ze even uit de thuissituatie te halen.

Andrey

Andrey is elf jaar. Hij is de middelste van drie kinderen. Zijn ouders zijn gescheiden, hij woont bij zijn moeder en stiefvader. Zijn stiefvader vecht aan het front. Dat is een zware belasting voor het gezin. Een soldaat heeft 15 verlofdagen per jaar en is niet altijd in staat om dat verlof thuis door te brengen. Daarbij is er grote onzekerheid óf en hoe hij thuis zal komen. Veel soldaten lopen geestelijk en lichamelijk trauma op aan het front.

Zomerkamp

Tijdens het zomerkamp van Mission Possible zijn er allerlei activiteiten onder leiding van ons professionele team. De kinderen zijn creatief bezig, en er is veel ruimte voor sport & spel. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, daarnaast zijn er Bijbelmomenten en is er tijd voor persoonlijk gebed.

Op de derde dag van de kampweek is het onderwerp ‘God is nabij’ aan de orde. ’s Avonds komt Andrey bij de leiding. Hij vertelt dat het niet zo goed met hem gaat. Hij drinkt alcohol en rookt ook regelmatig. Hij heeft geen goede vrienden. Door dit kamp beseft Andrey dat het ook anders kan. En dat hij een ander leven wil, een leven dicht bij God. Niet alleen voor hem, maar ook voor zijn vrienden.

Samen met Andrey bidden we en hij opent zijn hart voor Jezus. De uitwerking hiervan is heel duidelijk zichtbaar. In zijn gedrag, maar ook in zijn ogen en in zijn houding. Als Mission Possible zijn we onder de indruk van het werk van de Heilige Geest.

Dankbaar

Andrey en zijn vrienden zijn heel dankbaar voor de kans om op dit kamp te gaan. Het heeft hun leven veranderd. We komen regelmatig in het dorp waar Andrey woont en zullen hem zeker blijven opzoeken!

Dank je wel dat je dit als donateur van Mission Possible dit kamp mogelijk maakte, ook namens Andrey.