Week voor vervolgde christenen

Radio 1
maandag om 09:30 uur
dinsdag om 09:30 uur
woensdag om 09:30 uur
donderdag om 09:30 uur
vrijdag om 09:30 uur
zaterdag om 09:30 uur
maandag om 13:00 uur
dinsdag om 13:00 uur
woensdag om 13:00 uur
donderdag om 13:00 uur
vrijdag om 13:00 uur

Met de Week voor vervolgde christenen roepen de christelijke organisaties Friedensstimme, HVC, Open Doors en SDOK op om in beweging te komen voor vervolgde geloofsgenoten. Op die manier kunnen wij onze geloofsgenoten bemoedigen en hen laten merken dat ze niet in de steek worden gelaten.

Meer dan 365 miljoen christenen wereldwijd hebben te maken met geweld, discriminatie, uitsluiting, moord, doodsbedreigingen en intimidaties. Dat aantal blijft groeien, terwijl die trend in de media nauwelijks aandacht krijgt. Vier organisaties luiden daarom een week lang de alarmbel om gebed en aandacht te vragen voor miljoenen christenen die ernstig verdrukt, vervolgd of buitengesloten worden. De week duurt van zondag 26 mei tot en met zaterdag 1 juni.
HVC zal tijdens de Week voor vervolgde christenen een petitie indienen die de EU oproept tot bescherming van christenen in India.

Luister in deze week via de RO dagelijks mee naar boeiende afleveringen over het werk van deze organisaties.

Uitzendingen op RO Radio 1 van maandag 26 mei - zaterdag 1 juni:

  • Van maandag t/m zaterdag kunt u dagelijks om 9.30 uur luisteren naar 6 afleveringen verzorgd door Stichting HVC
  • Van maandag t/m vrijdag kunt u dagelijks om 13.00 uur luisteren naar 3 afleveringen verzorgd door Stichting Open Doors en twee afleveringen verzorgd door Stichting SDOK