Boek getipt

Radio 1


Boek getipt is een tweewekelijks boekenprogramma gepresenteerd en samengesteld door Vrouw tot Vrouw. Wilt u meer informatie over de boeken ga dan naar www.vrouwtotvrouw.nl of neem contact met hen op via het contactformulier op de website.

De presentatie is in handen van Rian Vogel, docent Nederlands en leescoach.

Boek getipt is een twee wekelijks programma, de uitzenddata zijn: 19/10, 2/11, 16/11, 30/11,14/12, 28/12 en 25/1

Boek getipt - Aflevering 2: 'Vrouw & Werk' van Roosmarijn Reijnhoudt
donderdag 2 november 2023

Diverse mooie portretten van gewoon bijzondere vrouwen die een taak hebben in gezin, kerk en maatschappij. Wie zijn ze? Hoe zijn ze geworden tot wie ze nu zijn? Hoe staan ze als christen in de huidige cultuur en maatschappij? Hoe combineren ze hun werk met hun geloof? Deze en andere vragen worden gesteld in dit boek. Inspirerend boek met verhalen die je aansporen om na te denken over wat je drijft in je leven. Onder andere de volgende vrouwen zijn geïnterviewd: Rina Molenaar, Mirjam Bikker, Anna Yilmaz, Hanneke Schaap-Jonker, Hilde Westerman, Maria de Jong-de Kruijf.


Rian Vogel: ‘Het boek was voor mij een aansporing om weer eens na te denken over wat je drijft in je leven, in je werk. Waar doe je het voor? Daarnaast vond ik het mooi dat de kijk op betaald werk, gedaan door vrouwen in een breed kader geplaatst wordt. Het gaat de meeste werkende vrouwen niet slechts om het geld dat verdiend wordt, al zullen er zeker zijn die het geld hard nodig hebben. Er zijn ook andere redenen om als vrouw buiten het gezin je talenten te gebruiken. Het dienen van de naaste staat in dit boek echt heel centraal.’