Boek getipt

Radio 1


Boek getipt is een tweewekelijks boekenprogramma gepresenteerd en samengesteld door Vrouw tot Vrouw. Wilt u meer informatie over de boeken ga dan naar www.vrouwtotvrouw.nl of neem contact met hen op via het contactformulier op de website.

De presentatie is in handen van Rian Vogel, docent Nederlands en leescoach.

Boek getipt is een twee wekelijks programma, de uitzenddata zijn: 19/10, 2/11, 16/11, 30/11,14/12, 28/12 en 25/1

Boek getipt - Aflevering 1: 'Niets ontgaat ons' van Janke Reitsma
donderdag 19 oktober 2023

Dit boek is een overrompelend gezinsdrama dat zich afspeelt aan de waddenkust. Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.


Rian Vogel: “Bij het lezen heb ik meerdere keren mijn adem ingehouden. Soms legde ik het boek even weg, omdat ik als moeder en oma niet verder kon. Het raakt je diep wat hier gebeurt. De ontwrichting, de onmacht, de eenzaamheid.”