Boek getipt

Radio 1


Boek getipt is een tweewekelijks boekenprogramma gepresenteerd en samengesteld door Vrouw tot Vrouw. Wilt u meer informatie over de boeken ga dan naar www.vrouwtotvrouw.nl of neem contact met hen op via het contactformulier op de website.

De presentatie is in handen van Rian Vogel, docent Nederlands en leescoach.

Boek getipt is een twee wekelijks programma, de uitzenddata zijn: 19/10, 2/11, 16/11, 30/11,14/12, 28/12 en 25/1

Boek getipt - Aflevering 6: 'Onrustig is ons hart' van Niek Tramper
donderdag 28 december 2023

De wereld waarin we leven is veel rijker en toegankelijker dan die van pakweg een eeuw geleden. Maar ook competitiever, veeleisender en fragmentarischer. Vooral millennials merken dat en lijden eronder. Waar kun je veilig zijn als dagelijks crisisberichten binnenkomen? Waar vind je rust als je je voortdurend moet meten met anderen? Valt er te ontsnappen aan de spiraal van consumeren en produceren? In dit boek verkent de auteur de status quo van een onbarmhartige wereld. En hij nodigt uit om op te staan. Om gejaagdheid en perfectiedrang eerlijk onder ogen te zien. Om rust te zoeken voor de ziel, te oefenen in loslaten en in het volgen van Jezus. Dit boek is tot stand gekomen met hulp van creatieve en tegendraadse millennials die verlangen verschil te maken in Gods wereld.


Rian Vogel: ‘Ik heb het boek met belangstelling gelezen. De schrijfstijl was voor mij even een te nemen hobbel. De schrijver kiest voor een moderne gespreksvorm. Dat merk je aan de vele vragen die hij stelt en waar dan weer een antwoord op gegeven wordt. Gaandeweg het boek zie ik er wel belang van in. Het is geen verhandeling, maar een in gesprekzijn met de doelgroep. De verhalen over de kleinschalige Zeeuwse dorpsgemeenschap van meer dan een halve eeuw geleden dragen naast een spiegelfunctie ook bij aan het genieten van dit boek. Ze illustreren beter dan een dorre opsomming wat we zijn kwijtgeraakt in vijftig jaar. Gelukkig geeft dit boek veel praktische tips om aandachtig te leven in een veeleisende tijd.’