Boek getipt

Radio 1


Boek getipt is een tweewekelijks boekenprogramma gepresenteerd en samengesteld door Vrouw tot Vrouw. Wilt u meer informatie over de boeken ga dan naar www.vrouwtotvrouw.nl of neem contact met hen op via het contactformulier op de website.

De presentatie is in handen van Rian Vogel, docent Nederlands en leescoach.

Boek getipt is een twee wekelijks programma, de uitzenddata zijn: 19/10, 2/11, 16/11, 30/11,14/12, 28/12 en 25/1

Boek getipt - Aflevering 4: 'Oproep tot omkeer' van Wim Dekker
donderdag 30 november 2023

'Oproep tot omkeer' is een theologisch boek over bekering. Waarom gaat het in deze tijd nauwelijks nog over bekering? Wim Dekker onderzoekt de Bijbelse wortels van dit woord alsmede de impact die het spreken over bekering gehad heeft in de gereformeerde traditie. Hij vergelijkt bekering met het hedendaagse spreken over bestaansverheldering, het komen tot je diepste zelf. Schrijvers als Anselm Grün en David Brooks passeren de revue. Het boek eindigt met een krachtig pleidooi tot herwaardering van de Bijbelse oproep tot omkeer, persoonlijk en maatschappelijk.


Rian Vogel: ‘Dit boek is echt geen moeilijk en dogmatisch werk, het gaat over jouw en mijn leven, over de kerk waartoe we behoren en de preken die daar gehouden worden en over de grote problemen van onze tijd: het individualisme, de ik-gerichtheid en de klimaatproblemen. Bovendien weet Dekker hoe hij eenvoudig en helder moeilijke onderwerpen ter sprake moet brengen. Daarnaast is hij door zijn jarenlange pastorale ervaring in staat om de juiste verhalen/voorbeelden te geven bij wat hij betoogt.’